Επιλέγοντας να συνεργαστείτε με την AVEL, έχετε εξασφαλίσει στο πλευρό σας ένα πραγματικό ειδικό στο χώρο της αρτοποιίας, όχι μόνο λόγω των καινοτόμων λύσεων μας που περιλαμβάνουν από Ά Ύλες Αρτοποιίας με Λειτουργικές Ιδιότητες μέχρι Άλευρα και Μίγματα, αλλά επίσης και για τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Αρτοποιίας που παρέχουμε.
Διαβάστε περισσότερα για κάθε μια από αυτές τις λύσεις/ υπηρεσίες:
1. Ά Ύλες Αρτοποιίας με Λειτουργικές Ιδιότητες

Bελτιωτικά Aλεύρων
Τα Bελτιωτικά Aλεύρων μας στοχεύουν στη μεγιστοποίηση της λειτουργικότητας του ψησίματος και επομένως της γευστικής εμπειρίας των προϊόντων αρτοποιίας. Βελτιστοποιούν σημαντικά χαρακτηριστικά της ζύμης, όπως ταχύτητα διόγκωσης, ανοχή και επεκτασιμότητα, ενώ συγχρόνως βελτιώνουν την μαλακότητα, τραγανότητα, όγκο, φρεσκάδα και γεύση του τελικού προϊόντος. Στον κατάλογό μας μπορείτε να βρείτε Βελτιωτικά Αλεύρων που υποστηρίζουν ισχυρισμούς clean label. Προσφέρουμε πολύ ευέλικτες υπηρεσίες και μπορούμε να προσαρμόσουμε τις λύσεις μας ανάλογα με τις συνταγές των πελατών μας.
Διορθωτικά Αλεύρων
Τα Διορθωτικά Αλεύρων μας διαμορφώνονται ανάλογα με τον τύπο και τις προδιαγραφές του αλεύρου. Αφού αναλύσουμε το αλεύρι και ενημερωθούμε για τα επιθυμητά τεχνικά χαρακτηριστικά, προτείνουμε το πιο κατάλληλο διορθωτικό. Τα διαφοροποιημένα διορθωτικά μας προσδίδουν ποιότητα και συνοχή στο αλεύρι σας, βελτιώνουν την αντοχή του κατά το ψήσιμο και τη συνολική του λειτουργικότητα στις μετέπειτα χρήσεις του.

Βinding Αgents
Ένα υψηλής ποιότητας συστατικό χρήσιμο για την παραγωγή μπάρας δημητριακών, γλυκού και αλμυρού προφίλ. Εύκολο και γρήγορο στην επεξεργασία, χωρίς ανάγκη ψησίματος. Διαθέτουμε επίσης έναν ειδικά σχεδιασμένο Βinding Αgent για Μίγματα από Φλωρεντίνα.
2. Άλευρα & Μίγματα
Προμίγματα
Τα Προμίγματα είναι επεξεργασμένα μίγματα δημητριακών και σπόρων (σιτάρι, βρώμη, νιφάδες δημητριακών, σπόροι ηλιάλευρου, σουσάμι, κομμάτια φρούτων και λαχανικών κλπ) που απλοποιούν και επιταχύνουν τη διαδικασία παρασκευής προϊόντων αρτοποιίας, ανεξάρτητα από το μέγεθος της κλίμακας παραγωγής. Συμβάλλουν επίσης στην καλύτερη γεύση, χρώμα και υφή των αρτοπαρασκευασμάτων, ενισχύοντας έτσι την συνολική γευστική εμπειρία. Τα Προμίγματα της AVEL είναι κατάλληλα για ένα ευρύ φάσμα τελικών προϊόντων, όπως χωριάτικο ψωμί, ψωμί με δημητριακά, σίκαλη ή πολύσπορο, ψωμάκια, άλλα είδη πρωινού κλπ.
Μίγματα Δημητριακών
Πρόκειται για μίγματα δημητριακών, φρούτων, λαχανικών, βοτάνων και μπαχαρικών με μεγάλες δυνατότητες προσαρμογής που χρησιμοποιούνται στα τελικά προϊόντα για ενίσχυση της γεύσης, της υφής και του χρώματος. Λόγω της βελτιωμένης γεύσης και όψης που προσφέρουν, δημιουργούν στον καταναλωτή την αίσθηση ενός πιο ποιοτικού και πιο ελκυστικού προϊόντος. Είναι κατάλληλα για εφαρμογές κάθε είδους, π.χ. φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά πρωϊνού, ψωμί, πάστες ζαχαροπλαστικής και φρουτοπαρασκευάσματα.

Πίτουρο και Φυτικές Ίνες Δημητριακών
Η κατηγορία αυτή παρέχει ελεγχόμενη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μεταξύ 32-78% και, ανάλογα με την εφαρμογή και τη δοσολογία, μπορεί να υποστηρίξει διατροφικούς ισχυρισμούς, όπως ‘πηγή’ ή ‘υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες’. Εκτός από τη διατροφική τους αξία, τα Πίτουρα και οι Φυτικές Ίνες Δημητριακών της AVEL ενισχύουν τη γευστική εμπειρία προσφέροντας γεύση, άρωμα και χρώμα στο τελικό προϊόν. Αν ζητηθεί, παρέχουμε επίσης τη δυνατότητα θερμικής επεξεργασίας. Οι λύσεις μας είναι κατάλληλες για εφαρμογές κάθε είδους, όπως φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά πρωϊνού, ψωμί κλπ.
Ψημένα/ Καβουρδισμένα Άλευρα Δημητριακών
Μεγάλη ποικιλία αλεύρων που προσφέρουν δυνατότητες προσαρμογής και που παρασκευάζονται αλέθοντας καβουρδισμένα δημητριακά. Προσδίδουν διαφοροποιημένες αρωματικές νότες, καπνού, καβουρντίσματος, βύνης βουτύρου φουντουκιού και μια ποικιλία από αποχρώσεις από ανοιχτό κρεμ έως καφέ. Τα Ψημένα/Καβουρδισμένα Άλευρα Δημητριακών της AVEL είναι κατάλληλα για εφαρμογές κάθε είδους, όπως φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά πρωϊνού, ψωμί, πάστες κλπ.
Φύτρο Σιταριού
Με διαδικασία ‘cold press’ επιτυγχάνουμε άριστη σταθεροποίηση του φύτρου σιταριού, ενώ παράλληλα επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους στο ράφι έως και 12 μήνες και διατηρούμε όλη τη πλόυσια διατροφική τους αξία (βιταμίνες, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα και διαιτητικές ίνες). Διαθέσιμες σε διάφορες κοκκομετρίες, οι λύσεις Φύτρου Σιταριού μας είναι κατάλληλες για εφαρμογές κάθε είδους, π.χ. φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά πρωινού, ψωμί, πίτσα, καθώς και φρουτοπαρασκευάσματα.
Αδρανοποιημένες Ζύμες
Αυτή η κατηγορία αφορά σε αδρανοποιημένες ζύμες σε φορέα δημητριακών, όπως φύτρο σιταριού, ψημένα δημητριακά κλπ. Μερικά είναι χαρμάνια από αρκετές αμιγείς αδρανοποιημένες ζύμες. Συνδυάζουν τυπικές αρωματικές νότες όξινου ζυμαριού-προζυμιού με νότες δημητριακών και διατίθενται σε αποχρώσεις από ανοιχτό κρεμ έως γκρίζο-καφέ. Οι λύσεις της AVEL προσφέρουν διαφοροποίηση και μοναδικότητα στα προϊόντα αρτοποιίας και είναι κατάλληλες για εφαρμογές κάθε είδους, όπως φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά πρωινού, ψωμί, πάστες ζαχαροπλαστικής, φρουτοπαρασκευάσματα κλπ.
Μίγματά για Φλωρεντίνα
Διαθέτουμε Μίγματα για Φλωρεντίνα σε μεγάλη ποικιλία που διακρίνονται για την άριστη γεύση, εξαιρετική ποιότητα και ευκολία εφαρμογής τους. Είναι απαλλαγμένα από συντηρητικά, και επομένως κατάλληλα για προϊόντα clean label. Επιπλέον, για τα Μίγματα για Φλωρεντινά προσφέρουμε έναν ειδικό Binding Agent.
3. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Αρτοποιίας

Παρέχουμε συμπληρωματικές Τεχνικές και Τεχνολογικές συμβουλευτικές υπηρεσίες αρτοποιίας. Στόχος μας είναι η επίτευξη ποιοτικών και ασφαλών διαδικασιών παραγωγής και τελικών προϊόντων αρτοποιίας. Η προσέγγιση μας περιλαμβάνει ορθή διαχείριση κόστους, βελτιστοποίηση παραγωγής (γραμμές παραγωγής), συνεχή επιμόρφωση – κατάρτιση προσωπικού και συμμόρφωση με εγκεκριμένες πρακτικές παραγωγής και διαχείρισης περιβάλλοντος.
Τεχνικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Αρτοποιίας
- Σχεδιασμός και υλοποίηση γραμμών παραγωγής για νωπές και κατεψυγμένες ζύμες αρτοποιίας (κρουασάν, bake-rolls, brioche, baguettes, muffins, donuts, toast bread, strudel. Επίσης, κρεμών-γεμίσεων διαφόρων γεύσεων με βάση το νερό, όπως κακάο, σαμπάνια, βανίλια, μπισκότο και άλλα) σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του κόσμου.
- Έναρξη νέων γραμμών παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας και κρεμών-γεμίσεων ακόμα και εάν δεν είναι σχεδιασμένες από την εταιρεία μας.
- Βελτίωση υπαρχουσών γραμμών παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας και κρεμών-γεμίσεων.
- Εκπαίδευση προσωπικού (παλαιού και νέου) στα GMP’s (Good Manufacturing Practices).
- Δημιουργία νέων μεθόδων καθαριότητας ή βελτίωση των υπαρχόντων.
- Δημιουργία νέων εγγράφων ή βελτίωση παλαιών σε όλα τα επίπεδα (έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή, αποθήκες, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση κτλ).

Τεχνολογικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Αρτοποιίας
- Ανάπτυξη και εφαρμογή συνταγών για νωπές και κατεψυγμένες ζύμες (κρουασάν, bake-rolls, brioche, baguettes, muffins, donuts, toast bread, strudel) καθώς και για συνταγές κρεμών-γεμίσεων με βάση το νερό για εφαρμογή σε αυτά τα προϊόντα.
- Βελτίωση των ήδη υπαρχόντων συνταγών.
- Παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας μέσα από:
- Επιλογή των καλυτέρων Ά υλών από τον κατάλογό μας.
- Συνεχή εκπαίδευση των στελεχών σε σημαντικά ζητήματα, όπως νέες μεθόδους και τεχνικές ελέγχου και οργάνωσης παραγωγής, θέματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας παραγομένων προϊόντων.