AVEL > ΦΑΡΜΑΚΑ & ΕΝΕΣΙΜΑ

ΦΑΡΜΑΚΑ & ΕΝΕΣΙΜΑ

Στις μέρες μας, η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι πιο δύσκολη και περίπλοκη από ποτέ. Απαιτεί βαθιά κατανόηση των πραγματικών αναγκών του χώρου της Βιομηχανίας αλλά και της κοινωνίας. Επίσης, είναι απαραίτητη η βαθιά επιστημονική γνώση και η τεχνογνωσία για να εξασφαλιστεί ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας που θα ανταποκρίνονται στις προηγμένες τεχνολογικές απαιτήσεις και θα κάνουν τη διαφορά.

Μοντέλο υπηρεσιών

Η AVEL στον τομέα της Υγείας, προσφέρει καινοτόμες προτάσεις για κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζεται κατά την ανάπτυξη ενός προϊόντος, αλλά και υψηλής ποιότητας τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη.

Οι υπηρεσίες μας δε σταματούν στην ανάπτυξη ενός επιτυχημένου φαρμακοτεχνικού σκευάσματος, αλλά ακολουθούμε το προϊόν καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Επιπλέον, μπορούμε να συνδυάσουμε τις Α ύλες των φαρμακευτικών σκευασμάτων με κατάλληλες Αρωματικές Ύλες και Γλυκαντικές Ουσίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί πιο ευχάριστη γευστική εμπειρία και καλύτερη αποδοχή του προϊόντος από τους καταναλωτές, και ως εκ τούτου και καλύτερη συμμόρφωσή τους στη θεραπεία. Μέρος της πελατοκεντρικής μας προσέγγισης είναι επίσης η πληροφόρηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας.

 

ΦΑΡΜΑΚΑ & ΕΝΕΣΙΜΑ –  ΓΚΑΜΑ AVEL

Η AVEL είναι ο αξιόπιστος συνεργάτης σας για ένα πιο υγιές μέλλον! Μπορούμε να παρέχουμε από Έκδοχα μέχρι APIs, καθώς και προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας με μοναδικές ιδιότητες για τον τομέα των Φαρμάκων και των Ενέσιμων/Στείρων προϊόντων.

Στην AVEL, πιστεύουμε ακράδαντα ότι μαζί και μέσω της διαρκούς ανανεωνόμενης γκάμας των προϊόντων μας μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα πιο απαιτητικά ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη των Φαρμακευτικών & Ενέσιμων σκευασμάτων.

Άλλωστε, πολλές φορές ένα  πολύπλοκο φαινομενικά πρόβλημα, μπορεί να επιλύεται από μια πολύ απλή λύση.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στη γκάμα των προϊόντων μας για τον τομέα Φάρμακα & Ενέσιμα/Στείρα προϊόντα και ίσως η απάντηση στο πρόβλημά σας να είναι ένα μόνο κλικ μακριά!

1. ΕΚΔΟΧΑ

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την επικάλυψη του δισκίου σας; Αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη δισκιοποίηση όπως capping, bridging, ή swelling? Χρησιμοποιείτε κολλώδη APIs με προβλήματα στη ροή, στη διαλυτότητα (Class II ή IV) ή με υπερβολικά πικρή γεύση? Μήπως αναπτύσσετε τοπικής χρήσης προϊόντα τα οποία έχουν δυσάρεστη και κολλώδη υφή?

Για όλες αυτές τις προκλήσεις και ακόμη περισσότερες, ΔΕ χρειάζεται να αλλάξετε τη φόρμουλα σας!
Απλώς ελάτε να επιλέξουμε μαζί τα κατάλληλα έκδοχα για τις ανάγκες σας.

Η AVEL, πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει καινοτόμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, αντιπροσωπεύει αποκλειστικά αναγνωρισμένους Οίκους που παρέχουν Έκδοχα για κάθε τύπο φόρμουλας.

Στη γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνονται Ά ύλες υψηλής ποιότητας, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα νομοθετικά έγγραφα (GMP, Excipact, EP, USP, CEP κ.λπ.) για την ολοκλήρωση του Φακέλου του προϊόντος σας για τις εκάστοτε Κανονιστικές Αρχές.

Τα στερεά σκευάσματα είναι οι συνηθέστερες δοσολογικές μορφές όσον αφορά στα φαρμακευτικά προϊόντα, π.χ. δισκία, κάψουλες, μασώμενα δισκία.

Μέσα από μια μεγάλη γκάμα υψηλής ποιότητας εκδόχων μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σας για την ανάπτυξη του τελικού σας προϊόντος.

Επικαλύψεις

Προσφέρουμε επικαλύψεις, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα  διάλυσης/διασποράς σε οργανικά ή υδατικά μέσα και διατίθενται χωρίς χρώμα ή σε ποικιλία χρωματικών επιλογών.

Οι επικαλύψεις που μπορούμε να προσφέρουμε είναι πολύ εύκολες στη χρήση, έχουν πολύ καλή διαλυτότητα/διασπορά και βελτιστοποιημένο χρόνο επικάλυψης και παρέχουν ένα απόλυτα ομοιόμορφο και επαναλήψιμο αποτέλεσμα.

Η γκάμα μας διαχωρίζεται στις Functional, Non Functional & Personalized Επικαλύψεις, όπως αυτές περιγράφονται παρακάτω:

α) Functional coatings

Στη γκάμα μας περιλαμβάνονται επικαλύψεις για:

 • Προστασία του API/Δραστικής ουσίας από την υγρασία και την οξείδωση
 • Ενίσχυση της σκληρότητας του δισκίου και προστασία από την ευθρυπτότητα
 • Προστασία του πυρήνα του δισκίου
 • Γαστροανθεκτικές επικαλύψεις/ Εντερικές επικαλύψεις
 
β) Non functional coatings
 • Επικαλύψεις για το χρωματισμό του δισκίου
 • Επικαλύψεις ζάχαρης
 • Επικαλύψεις στίλβωσης δισκίων
 
γ) Personalized coatings

Σε περιπτώσεις που υπάρχουν πολύ εξειδικευμένες ανάγκες επικάλυψης, μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη και personalized coatings. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

 
Έκδοχα για Παρατεταμένη Αποδέσμευση

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε API/δραστικές υψηλής δοσολογίας ή API/δραστικές που χρειάζονται παρατεταμένη αποδέσμευση μπορούμε να σας προσφέρουμε προϊόντα βασισμένα σε καινοτόμες τεχνολογίες επιτυγχάνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Συνδετικά/ Αποσαθρωτικά

Παρέχουμε μια ποικιλία συνδετικών υλικών για υγρή κοκκοποίηση. Σε περίπτωση που δεν είναι επιθυμητή η υγρή κοκκοποίηση, στη γκάμα μας περιλαμβάνονται προϊόντα που λειτουργούν ταυτόχρονα ως συνδετικά και αποσαθρωτικά και είναι έτοιμα για χρήση για άμεση συμπίεση.

Διαλυτοποιητές

Παρέχουμε διαλυτοποιητές σε μορφή σκόνης πολύ εύκολους στη χρήση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άμεση συμπίεση. Τα προϊόντα μας είναι προηγμένης τεχνολογίας παρέχοντας τη δυνατότητα αποτελεσματικής διαλυτοποίησης APIs /δραστικών ουσιών χαμηλής διαλυτότητας (Class II ή IV), αποφεύγοντας το στάδιο της υγρής κοκκοποίησης.

Taste Masking

Το λεγόμενο taste masking αποτελεί όλο και περισσότερο μια επιτακτική ανάγκη για τις φαρμακοτεχνικές μορφές, αφού η γεύση επηρεάζει κατά πολύ, αν όχι κατά το πλείστον, την αποδοχή τους από τους ασθενείς και κατά συνέπεια τη συμμόρφωσή τους στη θεραπεία.

Η AVEL παρέχει εξαιρετικές taste masking λύσεις ανταποκρινόμενες σε εξατομικευμένες ανάγκες επικάλυψης συγκεκριμένων συστατικών του σκευάσματος που μπορεί να αποδίδουν δυσάρεστη/μη αποδεκτή γεύση στο τελικό προϊόν.

Encapsulation

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που μπορούμε να παρέχουμε για micro-encapsulation κάποιου συγκεκριμένου συστατικού που σας ενδιαφέρει.

Γλυκαντικές Ουσίες

Η γκάμα μας περιλαμβάνει υψηλής καθαρότητας και ποιότητας φυσικές γλυκαντικές ουσίες, προς κάλυψη όλων των απαιτήσεων.

Σε σύγκριση με τα συμβατικά δισκία και τις κάψουλες, οι υγρές φαρμακοτεχνικές μορφές, στις οποίες περιλαμβάνονται διαλύματα, σιρόπια, εναιωρήματα κλπ. προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως καλύτερη συμμόρφωση για ασθενείς με δυσκολίες στην κατάποση και καλύτερο δοσολογικό έλεγχο έναντι ενός δισκίου σταθερής δόσης. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες προκλήσεις στη σύνθεση και αυτών των μορφών.

Στη γκάμα των προϊόντων της AVEL περιλαμβάνονται:

Γαλακτωματοποιητές και συν-γαλακτωματοποιητές

Οι υψηλής φαρμακευτικής ποιότητας γαλακτωματοποιητές μας είναι διαθέσιμοι σε υγρή μορφή ή μορφή pellets και παρέχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης συστημάτων Ο/W ή W/Ο.

Διαλυτοποιητές

Οι διαλυτοποιητές που διαθέτουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως το μόνο έκδοχο για διαλυτοποίηση ή/και σε συνδυασμό με ένα συν-διαλυτοποιητή για να αυξήσουν τη διαλυτότητα των APIs που εμφανίζουν χαμηλή διαλυτότητα ή είναι πρακτικά αδιάλυτα στο νερό. Βρίσκουν εφαρμογή σε διάφορες τελικές μορφές προϊόντων, όπως σιρόπια, εναιωρήματα κλπ.

Παράγοντες Αύξησης Ιξώδους

Διαθέτουμε παράγοντες αύξησης ιξώδους, οι οποίοι είναι κατάλληλοι για χρήση σε εναιωρήματα, γέλες ή σιρόπια ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Γλυκαντικά

Παρέχουμε υψηλής καθαρότητας και ποιότητας φυσικά γλυκαντικά, που ικανοποιούν όλες τις διαφορετικές ανάγκες/ προκλήσεις.

Γαλακτωματοποιητές

Στη γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνονται γαλακτωματοποιητές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα pH, για παρασκευές Ο/W ή W/Ο, οι οποίοι είναι συμβατοί με μεγάλο εύρος APIs με υψηλά ποσοστά διαλυτών, κλπ. Εάν υπάρχει απαίτηση για την ανάπτυξη μιας πιο φυσικής φόρμουλας, μπορούμε να σας προσφέρουμε γαλακτωματοποιητές φυτικής προέλευσης.

Διαλυτοποιητές

Τα προϊόντα μας είναι υψηλής ποιότητας και μπορούν να διαλυτοποιήσουν διάφορες ουσίες, ανάλογα με τη φύση τους, παρέχοντας παράλληλα ένα μεγάλο εύρος επιλογών όσον αφορά την υφή του τελικού προϊόντος, αφήνοντας μια φυσική  και  “ελαφριά” αίσθηση στην επιδερμίδα.

Πολυμερή

Τα πολυμερή που διαθέτουμε είναι σε υγρή μορφή ή και σε μορφή σκόνης (συμπυκνωμένα). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για την αύξηση του ιξώδους σε ένα ευρύ φάσμα pH, δεν απαιτείται εξουδετέρωση πριν από τη χρήση και την ενσωμάτωσή τους στη φόρμουλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για cold process σε θερμοκρασία δωματίου και μπορούν να γαλακτωματοποιήσουν/ σταθεροποιήσουν όλα τα είδη ελαίων, στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή γαλακτωμάτων. Επιπρόσθετα, καθιστούν δυνατή τη σύνθεση τελικών προϊόντων, με ευχάριστη, απαλή και μοναδική υφή, χωρίς να προσδίδουν ανεπιθύμητες υφές όπως υπερβολική λιπαρότητα ή κολλώδη υφή. Είναι συμβατά με όλα τα είδη APIs και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για την παρασκευή άνυδρων ή υδρο-αλκοολικών γελών.

Επιφανειοδραστικά

Στη γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνονται επιφανειοδραστικά τα οποία εμφανίζουν πολύ καλή συμβατότητα με τα περισσότερα APIs, χωρίς να είναι ερεθιστικά για το δέρμα. Επιπλέον, δεν περιέχουν συντηρητικά, parabens, SLS και εθυλενοξείδιο (ΕΟ) και διατίθενται σε υγρή μορφή.

2. APIs

Στη γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνεται ένα μεγάλο εύρος APIs για χρήση σε φαρμακευτικά προϊόντα. Τα περισσότερα έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα μέσω in vitro, in vivo και κλινικών δοκιμών. Όλα είναι συμβατά με την Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη Φαρμακοποιία.

Τα προϊόντα που διαθέτουμε καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία τελικών χρήσεων, μερικές από τις οποίες είναι οι εξής:

 • Ανεπάρκεια ασβεστίου, οστεοπόρωση, υγεία των οστών
 • Υποχρωμική αναιμία και ανεπάρκεια σιδήρου
 • Στρες, κόπωση, ανεπάρκεια μαγνησίου
 • Νευρασθένεια, αναιμία
 • Πρόληψη υποκαλιαιμίας
 • Ουροποιητικό Σύστημα
 • Ανοσοποιητικό σύστημα
 • Αντιοξειδωτικά
 • Έλεγχος χοληστερόλης
 • Νευρικό σύστημα

3. ΕΝΕΣΙΜΑ

Pharmaceuticals AVEL Injectables

Καθώς η βιομηχανία Ενέσιμων προϊόντων αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, εξίσου ραγδαία αυξάνεται και η ζήτηση για Ά ύλες για την ανάπτυξη Ενέσιμων και Στείρων προϊόντων, καθώς και για λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Κάποια παραδείγματα τελικών προϊόντων μπορεί να είναι εμβόλια ή στείρα προϊόντα, όπως οφθαλμικά διαλύματα ή γαλακτώματα.

Στη γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνονται:

Γαλακτωματοποιητές

Ποικιλία επιφανειοδραστικών προϊόντων που παρέχουν σταθερά γαλακτώματα με μοναδικές ιδιότητες.

Διαλυτοποιητές

Προϊόντα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας για χρήση σε παρεντερικά προϊόντα τα οποία βελτιώνουν τη διαλυτότητα και τη σταθερότητα των APIs, είτε πρόκειται για απλά  APIs είτε για βιολογικά μόρια.

Προσθετικοί Παράγοντες Εμβολίων (Vaccine adjuvants)

Οι προσθετικοί παράγοντες εμβολίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εμβόλια π.χ. κατά του καρκίνου, αυτό-άνοσων ή μολυσματικών ασθενειών.

APIs

Στη γκάμα μας περιλαμβάνονται APIs, όπως mineral salts, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές για την ενσωμάτωσή τους σε ενέσιμα ή/και στείρα προϊόντα.

Ελάτε να συζητήσουμε τις ανάγκες και επιθυμίες σας, και να βρούμε από κοινού την πιο κατάλληλη λύση!